Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

"Γερνάει" η Ελλάδα-Ένας στους δέκα είναι άνω των 65 ετών!

Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες εισέρχονται στη χώρα μας η οποία έχει καταντήσει "χωματερή" ψυχών και ξένων ιδεολογιών, τα στοιχεία των καινούργιων εκθέσεων για την υπογεννητικότητα, δείχνουν ότι Παγκόσμια-αλλά ιδιαίτερα στην Ελλάδα-ο γηγενής πληθυσμός γερνάει με ό,τι αυτό σημαίνει για το μέλλον! Έκθεση της Moody's καταγράφει τη ραγδαία αύξηση της γήρανσης του παγκόσμιου πληθυσμού, τονίζοντας ότι μέχρι το...
2020 τουλάχιστον 13 χώρες του πλανήτη, θα «γεμίσουν» με ηλικιωμένους ανθρώπους, αφού τα άτομα άνω των 65 ετών θα αποτελούν τουλάχιστον το 20% του πληθυσμού τους. Εκτιμάται μάλιστα ότι το ποσοστό αυτό θα μεγεθυνθεί μέχρι το 2030.
Πιο απογοητευτική εκτιμάται η κατάσταση για τη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με την έρευνα, ο αριθμός των ατόμων άνω των 65 ετών είναι το ταχύτερα αυξανόμενο τμήμα του ελληνικού πληθυσμού. Το κομμάτι αυτό αναμένεται να «εκτοξευθεί» αριθμητικά τον επόμενο χρόνο.
Μέχρι το 2020, η Γαλλία και η Σουηδία θα αναφέρονται ως χώρες υπερηλίκων, ενώ στον... κατάλογο ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και ο Καναδάς.
«Σοβαρές πιέσεις γήρανσης» πρόκειται να δεχθούν και οι ασιατικές χώρες, με την Κίνα, την Κορέα και τη Σιγκαπούρη να «φιλοξενούν» συνταξιούχους πολίτες.
Η έκθεση επισημαίνει ότι ένας πληθυσμός που γερνάει μπορεί να προκαλέσει σημαντικές - αρνητικές- επιπτώσεις στην οικονομική ανάπτυξη. Το εργατικό δυναμικό μειώνεται, οι αποταμιεύσεις των νοικοκυριών συρρικνώνονται και οι παγκόσμιες επενδύσεις ελαχιστοποιούνται.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου