Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014

Συγκίνηση στο μνημόσυνο του μακαριστού παπα-Πέτρου Γιαρισκάνη (ΦΩΤΟ)

 Με αφορμή τα τρία χρόνια από την κοίμηση του μακαριστού Πρωθιερέως κυρού Πέτρου Γιαρισκάνη, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Ακροβουνίου, ιερουργούντος, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου και την παρουσία πλειάδος κληρικών εκ της...
Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως.
Την θεία Λειτουργία, λάμπρυνε με την παρουσία της η Βυζαντινή χορωδία υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ι.Ν. Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης κ. Στέλιου Ζαχαρίου. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ομίλησε συγκινητικά για το πρόσωπο του μακαριστού παπά- Πέτρου, ενός κληρικού που με ζήλο διακόνησε για περισσότερο από μισό αιώνα την Ι.Μ. Ελευθερουπόλεως.
Χαρακτήρισε ως παράδειγμα προς μίμηση . όχι μόνον τον ζήλον του, για την Εκκλησία, αλλά και το γεγονός της προετοιμασίας του, για την μεγάλη έξοδο του από τα γήινα προς τα ουράνια.
Αναφερόμενος μεταξύ άλλων, στις πράξεις αγάπης των ζώντων, προς τους κεκοιμημένους, εξήρε την προσφορά εις μνήμην του μακαριστού Πρωθιερέως, του κατά σάρκα υιού του  Αγιογράφου Γεωργίου Γιαρισκάνη, ο οποίος ανέλαβε την αγιογραφική διακόσμηση του νεόδμητου συνεδριακού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε τρισάγιον επί του τάφου του μακαριστού, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου. Ας είναι η μνήμη του αιωνία.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου