Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Αρνήθηκε τον θρησκευτικό όρκο η ΣΥΡΙΖαία Άννα Δούρου- Παρών και ο Τσίπρας

Λίγες μέρες μετά την επίσκεψη και τα επικοινωνιακά κόλπα στο Άγιον Όρος, ο Αλέξης Τσίπρας παραβρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας της νέας περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου, η οποία-κατά πάγια τακτική-αρνήθηκε να δώσει θρησκευτικό όρκο και προτίμησε την..."πολιτική ορκωμοσία". Γεγονός που δείχνει εν τοις πράγμασι, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του συγκεκριμένου κόμματος δεν έχουν διάθεση να ακολουθήσουν την Παράδοση του Τόπου και την ορκωμοσία με τον θρησκευτικό τύπο, παρά τις προσπάθειες ορισμένων να...
"ρετουσάρουν" το προφίλ του συγκεκριμένου κόμματος που κάνει τα πάντα για να ανέλθει στην εξουσία!

Το ρεπορτάζ από την "πολιτική ορκωμοσία" της κυρίας Δούρου έχει ως εξής:
"Η νέα περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, έφτασε στα Άνω Λιόσια λίγο πριν τις 7 το απόγευμα και έδωσε πολιτικό όρκο, όπως είχε κάνει και ως βουλευτής.
«Θεωρώντας  ότι ο πολιτικός όρκος ανταποκρίνεται στην αυτοτέλεια της πολιτικής – δημόσιας σφαίρας και διαφυλάσσει την αυτονομία της, δηλώνω στην τιμή και τη συνείδησή μου να είμαι πιστή στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους, να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου, σεβόμενη την αρχή ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και ασκούνται από το λαό», είπε η κυρία Δούρου, δίνοντας τον όρκο της. Η ίδια συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες «θα έχουν, από δω και στο εξής, τον πρώτο λόγο στην Περιφέρεια Αττικής, για να γίνει η Αττική χώρος αντάξιος της μακράς της ιστορίας, του πολιτισμού και της παράδοσής της, χώρος ευημερίας και ανάπτυξης».
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο, που ορκίζεται σήμερα, μπορεί και οφείλει να λειτουργήσει ως εργαλείο ανάπτυξης και εμβάθυνσης της Δημοκρατίας και της αλληλεγγύης», είπε και πρόσθεσε:
«Ο δύσκολος δρόμος μπροστά μας είναι ο δρόμος της ευθύνης. Εμείς σήμερα δεν αναλαμβάνουμε την άσκηση εξουσίας στην Περιφέρεια Αττικής. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας».
Πολιτικό όρκο επέλεξαν να δώσουν, επίσης, ο κ. Παφίλης, η κυρία Γιαννακάκη και ο κ. Τζήμερος, ενώ τον θρησκευτικό όρκο επέλεξαν, μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Σγουρός και Χαϊκάλης.
Το «παρών» στην ορκωμοσία έδωσαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο ευρωβουλευτής, Μανώλης Γλέζος, ο ανεξάρτητος βουλευτής ο Βασίλης Οικονόμου, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο ΝΕΟΣδήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης καθώς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως, νωρίτερα, σημειώθηκε ένα επεισόδιο με τον κ. Παφίλη ο οποίος δεν ήθελε να καθίσει δίπλα από τον κ. Παναγιώταρο και για αυτό ζήτησε να αλλάξει θέση.
Επίσης, έξω από το Γυμναστήριο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση της ΚΕΕΡΦΑ για τη συμμετοχή στο συμβούλιο μελών της Χρυσής Αυγής και στο σημείο συγκεντρώθηκαν και  μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ έντονη ήταν και η αστυνομική παρουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου