Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Η Σύνοδος στέλνει επιτροπή στον Νέας Ιωνίας

Μετά τις Μητροπόλεις Γρεβενών και Μεγάρων και Σαλαμίνος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να αποστείλει την επιτροπή των ιατρών και στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, μετά τη διαπίστωση ότι ο Μητροπολίτης κ. Κωνσταντίνος αδυνατεί να ανταποκριθεί στα αρχιερατικά του καθήκοντα.

Όπως προβλέπει ο Καταστατικός Νόμος της Εκκλησίας της Ελλάδος η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε...
σε συνεδρίασή της να στείλει, λένε οι ίδιες πηγές, την επιτροπή που αποτελείται από τον Πρόεδρο του Σ.τ.Ε. και δύο ιατρούς στη συγκεκριμένη Μητρόπολη στην οποία ο Μητροπολίτης αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.
Το επίσημο ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου
Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014, στην τρίτη Συνεδρία Της για τον μήνα Αύγουστο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά την σημερινή Συνεδρία της, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος ανακοίνωσε στους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς την εκδημία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κυρού Βαρθολομαίου. Βάσει του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος (Νόμος 590/1977), Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος ορίσθηκε ο έχων τα πρεσβεία Αρχιερωσύνης εκ των ομόρων Μητροπολιτών, Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος.
Στη συνέχεια η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ομοφώνως αποφάσισε, βάσει του άρθρου 34, παρ. 3 και 4 του Νόμου 590/1977 «Περί του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος», την ενεργοποίηση της διαδικασίας αποστολής Επιτροπής στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνο, για να κρίνει την ικανότητά του να διαποιμαίνει την Ιερά Μητρόπολή του.
Επίσης αποφάσισε την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Περιστερίου κ. Χρυσοστόμου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου στην συνεδρίαση της Μικτής Επιτροπής του Θεολογικού Διαλόγου της Ορθοδόξου Εκκλησίας μετά των Ρωμαιοκαθολικών, που θα πραγματοποιηθεί από 15 έως 23 Σεπτεμβρίου 2014, στο Αμμάν της Ιορδανίας.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε τον Τελικό Πίνακα Κληρικών υποψηφίων προς εγγραφήν στον Κατάλογο των προς Αρχιερατείαν Εκλογίμων.
Τέλος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα και ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού.


Κατά την διακοπή της σημερινής Συνεδρίας, ο Μακαριώτατος Πρόεδρος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. τέλεσαν Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεώς του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κυρού Βαρθολομαίου στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου