Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Σε καθαίρεση του Σκοπιανού ψευτοαρχιεπισκόπου προχωρεί το Πατριαρχείο Σερβίας

Το Πατριαρχείο της Σερβίας συντάσσεται πλήρως με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες και δεν αναγνωρίζει την αυτοαποκαλούμενη "μακεδονική ορθόδοξη Εκκλησία" των Σκοπίων, ενώ συγκαλεί εκκλησιαστικό δικαστήριο, με σκοπό την καθαίρεση του ψευτοαρχιεπισκόπου Στεφάν τον οποίο στηρίζουν οι αρχές του κρατιδίου της FYROM.
Η απόφαση της Σερβικής Εκκλησίας να λάβει μέτρα, έρχεται λίγες ημέρες μετά την επιστολή-καταπέλτης του Έλληνα μητροπολίτη...
Σισανίου και Σιατίστης κυρίου Παύλου, ο οποίος "τα έψαλλε" κανονικά στον Στεφάν και στο μόρφωμα της Σκοπιανής "Εκκλησίας", η οποία ως γνωστόν είναι δημιούργημα του αλυτρωτισμού των γειτόνων μας και δεν αναγνωρίζεται από το Φανάρι και από κανένα Πατριαρχείο ή Αυτοκέφαλη Εκκλησία σε ολόκληρο τον Κόσμο. Οι Ορθόδοξες Εκκλησίες αναγνωρίζουν μόνο τον κανονικό Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος κύριο Ιωάννη, ο οποίος υπάγεται στο Πατριαρχείο της Σερβίας. Ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και άλλα στελέχη της Αρχιεπισκοπής διώκονται εδώ και χρόνια από τους αμετανόητους Σκοπιανούς, επειδή αρνούνται να συμπράξουν στις προκλητικές αντιορθόδοξες ενέργειες και μεθοδεύσεις τους. Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης εξακολουθεί να είναι φυλακισμένος στις φυλακές των Σκοπίων και η καταδίκη του σε κάθειρξη επικυρώθηκε πρόσφατα από δικαστήριο της FYROM με ανυπόστατες κατηγορίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου