Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

Μέγας εσπερινός και λιτανεία στην Παναγίτσα Κηφισιάς (φωτο)

Mε τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την παραδοσιακή περιφορά της εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η Κηφισιά εόρτασε τα γνωστά σε όλους "Εννιάμερα της Παναγίας", δηλαδή την Απόδοση της Μεταστάσεως της Υπεραγίας Δεσποίνης Ημών Θεοτόκου, στο ιστορικό παρεκκλήσι του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου.
Για τους παλιούς κατοίκους της Κηφισιάς, η γιορτή αυτή είναι...
συνδεδεμένη με την έναρξη της νέας φθινοπωρινής περιόδου στην πόλη.
Από νωρίς, πλήθος πιστών, είχε συγκεντρωθεί στο γραφικό περίβολο του ναού της Παναγίτσας, προκειμένου να παρακολουθήσει τον Πανηγυρικό Εσπερινό και να αναθέσει τις όποιες ελπίδες στην Παναγία-Μητέρα.
Χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου & Ωρωπού Κύριλλος συμπαραστατούμενος από ιερείς της Μητροπόλεως. Στη συνέχεια, συνόδευσαν, την Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, στην καθιερωμένη περιφορά της, στην Πλατεία της Κηφισιάς και τους δρόμους γύρω από τον Ιερό Ναό.
Στην λιτάνευση της εικόνας παρέστησαν ως είθισται ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γεώργιος Θωμάκος, πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς με τα εμβατήριά τους, έδωσαν ένα διαφορετικό "τόνο" στην κατανυκτική βραδιά.
Με την επάνοδο της πομπής, ο Σεβασμιωτατος Κύριλλος ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους "Χρόνια Πολλά" και "η Παναγία να ειρηνεύει την κόσμο, πρώτα από όλα να χαρίζει ειρήνη που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη, γιατί για να υπάρξει οικονομική ευημερία χρειάζεται και ειρήνη."
Συμπλήρωσε δε πως "το Ελληνικό Γένος τιμάει ιδιαίτερα την Παναγία αλλά και η Παναγία αγαπά ιδιαίτερα το Γένος των Ελλήνων, μια σχέση που ανάγεται στα βάθη των αιώνων, από τη Βασιλεύουσα όπου εψάλλει ο Ακάθιστος Ύμνος και εκεί τιμάται ιδιαίτερα ως Υπέρμαχος Στρατηγός."
Στον Εσπερινό έψαλλε η χορωδία του Μητροπολιτικού Ναού Κηφισιάς, με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη κ. Δημήτριο Καλομοίρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου