Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014

"Όσο είμαι εγώ ο πρωθυπουργός δεν θα περάσουν αυτά..."


ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Από  τη μιά μεριά οι "καλοθελητές" και από την άλλη τα "παπαγαλάκια" δημιούργησαν το περασμένο δεκαπενθήμερο ένα "εκρηκτικό" κλίμα στις σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με την Εκκλησία, τόσο για το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, όσο και για τη φημολογία ότι πρόκειται να ...
περάσει με διάταξη το λεγόμενο σύμφωνο μεταξύ των "ομόφυλων" ζευγαριών. Κι επειδή ο πρωθυπουργός είδε ξαφνικά να γίνονται οργίλες δηλώσεις μητροπολιτών-αρχής γενομένης από τον Πειραιώς Σεραφείμ- θεώρησε σκόπιμο να δώσει ένα τέλος! Και το έκανε. Σήκωσε το "κόκκινο" τηλέφωνο και μίλησε ο ίδιος στον Αρχιεπίσκοπο και πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου κ. Ιερώνυμο.

Πρωθυπουργός και Αρχιεπίσκοπος είχαν μια ειλικρινή συνομιλία, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς διαβεβαίωσε τον Μακαριώτατο ότι δεν έχει σκοπό να νομοθετήσει αγνοώντας τη φωνή της Εκκλησίας.
Ο πρωθυπουργός του επεσήμανε ότι στο επίμαχο νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα θα περιλαμβάνεται  αναφορά όχι μόνο στο Ολοκαύτωμα, αλλά και στις «γενοκτονίες που έχουν αναγνωριστεί με αποφάσεις της Ελληνικής Βουλής». Και αυτό προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα της Ιεραρχίας αλλά και πολλών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που ζητούσαν την «προστασία» όχι μόνο του Ολοκαυτώματος αλλά και των διωγμών των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου, καθώς και των Αρμενίων.
Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διαβεβαίωσε τον κ. Ιερώνυμο, που τον άκουσε εμφανώς ικανοποιημένος, ότι όσο ο ίδιος είναι πρωθυπουργός δεν υπάρχει περίπτωση η Βουλή να ψηφίσει διάταξη που θα αναγνωρίζει το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου