Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014

Αποκαλυπτήρια ανδριάντα του Ιερέως Σπυρίδωνος Ζαφείρη (ΦΩΤΟ)

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων στην Ιερά Μονή Σέλτσου στις 23 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν στο προαύλιο του Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου Πηγών τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Ιερέως Σπυρίδωνος Ζαφείρη.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης ως εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου καθώς και του...
Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ετέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ μακαρίας μνήμης του Ιερέως Σπυρίδωνος Ζαφείρη και αναφέρθηκε στη θυσία του και στην αξία αυτής για τις επόμενες γενεές.
Την ως άνω εκδήλωση ετοίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, ο Βουλευτής Άρτας κ. Γεώργιος Στύλιος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλειος Ψαθάς, ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη κ. Δημήτριος Γαλλίκας και λοιποί εκπρόσωποι των διαφόρων φορέων και συλλόγων του Νομού.
Ο αείμνηστος ιερέας, κατά σάρκα πατέρας, του Σεβ. Μητροπολίτου Περιστερίου κ.Χρυσοστόμου, υπήρξε οπλαρχηγός των εθνικών ομάδων ΕΔΕΣ-ΕΟΕΑ του στρατηγού Ν.Ζέρβα.
Πρωτοστάτης στους αγώνες αντίστασης κατά των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής, ήταν ο θρυλικός μπορλοτιέρης της ανατινάξεως της γέφυρας του Γοργοπόταμου (25/11/1942), ανάλωσε δε τον εαυτό του για την ελευθερία της πατρίδος.
Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογός του με τον Ν.Ζέρβα: «Παπά να παραδώσεις τα όπλα και να γυρίσεις στο σπίτι σου να κοιτάξεις την παπαδιά και τα παιδιά σου».
«Στρατηγέ μου εγώ δεν γυρίζω πίσω διότι απεφάσισα να πολεμήσω μέχρι θανάτου δια την Θρησκεία και την Πατρίδα. Την παπαδιά και τα πέντε παιδιά μου θα τα κοιτάξει η Εκκλησία και το Έθνος.»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου