Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Κύπρου Χρυσόστομος: «Το Ελληνικό Έθνος υποφέρει, οφείλουμε όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας»

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Άκης Γεροντόπουλος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ.Χρυσόστομο. Κατά την συνάντηση τους στην έδρα της Αρχιεπισκοπής, συζήτησαν τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τα άλλα εθνικά θέματα, αλλά και ζητήματα...
θρησκευτικού ενδιαφέροντος.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεροντόπουλος τόνισε: «Κάθε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο αποτελεί για μένα μια αναβάπτιση τόσο θρησκευτική όσο και εθνική. Οι απόψεις του είναι σοφές και αποτελούν για εμάς οδηγό σε πολλά θέματα. Τις λαμβάνουμε πάντοτε υπόψη, διότι με αυτό τον τρόπο πιστεύω ότι οι λύσεις τις οποίες καλούμαστε να δώσουμε θα είναι προς το συμφέρον όλων μας και πάνω από όλα της μαρτυρικής Μεγαλονήσου”.
Από την πλευρά του ο Μακαριότατος κ.κ.Χρυσόστομος δήλωσε: «Είχαμε μια μακροσκελή εφ` όλης της ύλης συνομιλία, πάνω στο Κυπριακό, στα οικονομικά και σε άλλα εθνικά θέματα με τον κ. Υφυπουργό Εξωτερικών, τον οποίο ευχαριστώ και για αυτή την επίσκεψη του. Εμείς ως Εκκλησία 2000 χρόνια  τώρα, έχουμε μια εθνική πορεία μαζί βέβαια με τη θρησκευτική μας, εκκλησιαστική πορεία, που είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα”.
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου σημείωσε στη συνέχεια πως αυτή τη στιγμή το ελληνικό έθνος υποφέρει, τόσο δηλαδή η Ελλάδα όσο και η Κύπρος. “Οφείλουμε όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, και η Εκκλησία και η Πολιτεία, ούτως ώστε να αντιμετωπίσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυσκολίες που ζει σήμερα ο λαός μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου