Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

''Ύστατο χαίρε'' στον Μητροπολίτη Μεγάρων Βαρθολομαίο (ΦΩΤΟ)

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και συγκινήσεως, τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 29 Αυγούστου η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κυρού Βαρθολομαίου.
Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη εψάλη στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάρων, προεξάρχοντος του ...
Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ, ενώ τον επικήδειο λόγο εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου εκφώνησε ο Αρχιγραμματέας Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ.
Ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου μιλώντας για το μακαριστό Μητροπολίτη Βαρθολομαίο μεταξύ άλλων τόνισε: "Ο μακαριστός Ιεράρχης συνδεόταν με προσωπική και έντιμη φιλία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και πλειάδα Αγίων Αρχιερέων του Θρόνου."
Επίσης ο Μητροπολίτης Προικονήσου ανέφερε: "Ο Μητροπολίτης Μεγάρων ήταν ταπεινός, ειρηνοποιός, ευγενής, αφιλοχρήματος και αφιλάργυρος, φιλάδελφος, ήταν ένας άνθρωπος που διήλθε ως άγγελος κυρίου."
Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, οποίος εξήρε την προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτη Βαρθολομαίου.
"Ο μακαριστός Μητροπολίτης Βαρθολομαίος υπήρξε πιστός μέχρι θανάτου και η μακράν ποιμαντορία  του υπήρξε λαμπρά", πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Αλέξιος.
Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Νικαίας ανέφερε: "Υπήρξε πιστός στον Θεό, ευγενής στα πλάσματά του, όταν επικοινωνούσαμε μαζί του μας ενέπνεε η ευγένια του και ο καλός του λόγος."
Τέλος λόγο εκφώνησε και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Επίσκοπος Ελευσίνος κ. Δωρόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτη Βαρθολομαίου και στη άριστη συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου