Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014

Κάϊρο: Στείλτε καθηγητές στην Αμπέτειο Σχολή!...

Με σημαντικά κενά, ενδεχομένως ξεκινήσει τη νέα σχολική χρονιά η ιστορική Αμπέτειος Σχολή Καΐρου
Περίπου δέκα μέρες από σήμερα έχουν απομείνει για τον αγιασμό των μαθημάτων της σχολικής χρονιάς και ένα από τα ιστορικότερα σχολεία της ομογένειας, η Αμπέτειος Σχολή Καΐρου, βλέπει μέχρι τώρα να μην καλύπτονται τα...
κενά που αντιμετωπίζει σε καθηγητές.

Δύο μαθηματικοί, ένας χημικός και ένας καθηγητής για το μάθημα των Η/Υ, ακόμη δεν έχουν βρεθεί για να συμπληρώσουν την ομάδα των απαιτούμενων διδασκόντων, που να αναλάβουν τους αιγυπτιώτες μαθητές στο ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο του Καΐρου.

Έτσι, όπως δήλωσε στο «ΠΥΡΑΜΙΣ», ο Διαχειριστικός Δ/ντής του Ιδρύματος Αμπέτ, κ. Νικόλας Βαδής, η Αμπέτειος Σχολή έχει εντείνει τις προσπάθειές της για να βρεθεί και η λύση και τόσο ο ίδιος όσο και ο Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός, δεν έχουν πάψει να κτυπούν την πόρτα του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας για να λυθεί το πρόβλημα.

Μέχρι τώρα όμως, λύση δεν έχει υπάρξει.

«Πώς είναι δυνατόν, η ελληνική πολιτεία να αφήνει άλυτο το θέμα αυτό που αφορά μία σχολή που έχει συνδέσει την παρουσία της με τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό για περισσότερα από 150 χρόνια μέχρι σήμερα;», η εύλογη απορία του κ. Ν. Βαδή.

Και το χρονικό διάστημα, μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, που θα ξεκινήσουν τα μαθήματα, όλο και μικραίνει…

Πηγή: pyramisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου