Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος Βαρθολομαίος

Εκοιμήθη σε ηλικία 86 ετών μετά από μακρά ασθένεια, ο Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος Βαρθολομαίος. Ο μακαριστός Ιεράρχης είχε μεταφερθεί αρχικώς στο νοσοκομείο "Ελπίς" και αργότερα στο Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνος, όπου...
εκοιμήθη
Ο Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κυρός Βαρθολομαίος (Κατσούρης) γεννήθηκε το 1928 στην Αθήνα, όπου σπούδασε Νομική και Θεολογία.
Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1954 και Πρεσβύτερος το 1958.
Υπηρέτησε ως Γραμματεύς και Αρχιγραμματεύων της Ιεράς Συνόδου και εξελέγη Μητροπολίτης το 1974. Έλαβε μέρος σε συνέδρια και αποστολές, ενώ είχε συγγράψει πολυάριθμες μελέτες.
Το επίσημο ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου
Η Εκκλησία της Ελλάδος με βαθειά συγκίνηση αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κυρού Βαρθολομαίου. Ο εκλιπών Ιεράρχης εξεδήμησε προς Κύριον σε ηλικία 86 ετών. 
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κυρός Βαρθολομαίος (Κατσούρης) γεννήθηκε το 1928 στην Αθήνα.
Σπούδασε Νομική και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1954 και Πρεσβύτερος το 1958.
Διατέλεσε Ιεροκήρυξ και Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Χίου, Γραμματεύς και Αρχιγραμματεύων της Ιεράς Συνόδου.
Συνέγραψε αρκετές μελέτες. Εξελέγη πρώτος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος το 1974.


Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος θα ψαλεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μεγάρων, την Παρασκευή 29 Aυγούστου και ώρα 12.00, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με την συμμετοχή Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου