Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

Στα ορεινά της Αργιθέας ο Μητροπολίτης Τιμόθεος

Στα ορεινά της Αργιθέας βρέθηκε κατά το διήμερο 18 και 19 Αυγούστου 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος. Ήταν η πρώτη του ποιμαντική επίσκεψη στην περιοχή από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως νέος Μητροπολίτης, δείχνοντας ότι έχει διάθεση να δώσει νέα πνοή στα...
εκκλησιαστικά πράγματα της περιοχής και της θεοσώστου μητροπόλεως στην οποία τον εξέλεξε η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Προηγήθηκε, τον Δεκαπενταύγουστο, η δισαρχιερατική λειτουργία στην πανσεβάσμια Ιερά Μονή Σπηλιάς της περιοχής Αργιθέας, όπου συγχοροστάτησε με τον μητροπολίτη πρώην Θεσσαλιώτιδος κ. Κύριλλο. Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του ήταν ο Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου Αργιθέας. Τον Σεβασμιώτατο συνόδευαν ο Ιεροκήρυκας Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Γώγος καθώς και ο Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος το απόγευμα της Δευτέρας 18 Αυγούστου χοροστάτησε στον Εσπερινό που εψάλλει στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο χωριό Μεταμόρφωση.
Ακολούθως τέλεσε τον Παρακλητικό Κανόνα και κατόπιν βρέθηκε στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Κατουσίου όπου ξεναγήθηκε.
Το πρόγραμμα της επισκέψεως συνεχίστηκε το πρωί της Τρίτης 19 Αυγούστου με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Τιμοθέου, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Ανθηρού, ενώ ακολούθως τέλεσε την Ορκωμοσία του νέου δημάρχου Αργιθέας Λάμπρου Τσιβόλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου