Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: "Φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση..."

Έξω από τα δόντια, για όλους και για όλα μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Χρυσόστομος, σε συνέντευξή του στην κυπριακή  εφημερίδα "24". Δεν δίστασε να καταγγείλει την προηγούμενη κυβέρνηση της μεγαλονήσου, δηλαδή την κυβέρνηση Χριστόφια, αλλά και την προηγούμενη διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας, ότι ήθελαν να καταστρέψουν την Οικονομία της Κύπρου και το...
πέτυχαν. Δηλαδή με νόημα ότι το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις περιουσιών (πλειστηριασμούς) δεν είναι μονόδρομος και ότι οι απειλές της Τρόικα πρέπει κάπου να σταματήσουν!
Διαβάστε τί δηλώνει για τους υπαίτιους της οικονομικής καταστροφής στην Κύπρο:
''Αυτή η κατάσταση δεν έπρεπε να δημιουργηθεί στην Κύπρο και φταίει η προηγούμενη Κυβέρνηση. Φταίει ο κος Χριστόφιας και ο κος Δημητριάδης της Κεντρικής Τράπεζας και ο τσακωμός του κου Χριστόφια με τον πρώην διοικητή Αθανάσιο Ορφανίδη, αλλά και με τον ερχομό του κου Δημητριάδη οι επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας και πιστεύω ότι το έκαναν ενσυνείδητα. Ήθελαν να καταστρέψουν την οικονομία αυτού του τόπου και δυστυχώς το πέτυχαν''.
Απόρριψη του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις συνεπάγεται νέο κούρεμα;
''Το έχω ακούσει και εγώ. Όταν ένας είναι ασθενής και είναι στο κρεβάτι του πόνου, δεν μπορούν να του κάνουν ένα τεστ να τον βάλουν πάνω στον ιμάντα να τρέχει για να δουν αν αντέχει η καρδιά του, θα πεθάνει. Δεν είναι μονόδρομος το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις. Κακώς κάναμε που ό,τι πει η Τρόικα εμείς δεχόμαστε. Κάπου πρέπει και να διαφωνούμε. Απειλή που εκσφενδονίζεται εκάστοτε ότι αν δεν συμμορφωθούμε δεν παίρνουμε την επόμενη δόση, πρέπει κάπου να σταματήσει''.
Επενδύσεις:
''Η πρώτη μεγάλη επένδυση στην Πάφο θα γίνει από Ούγγρο επενδυτή και θα είναι ξενοδοχεία, πολυκατοικίες, γραφεία και άλλα και όπως μου έχει πει ο επενδυτής, θα δημιουργηθούν γύρω στις 6.000 μόνιμες θέσεις εργασίας''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου