Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Χαρακόπουλος: Η Ελλάδα να συνδράμει τους Χριστιανούς της Μ. Ανατολής

«Η Ελλάδα, η οποία έχει ιδιαίτερο ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο και απολαμβάνει μεγάλης συμπάθειας από τους λαούς της Μέσης Ανατολής, και πρωτίστως τους Χριστιανούς, έχει υποχρέωση, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, να δώσει το δικό της στίγμα στην αρωγή που παρέχεται από τη διεθνή κοινότητα στους Χριστιανούς αλλά και σε όλους τους διωκόμενους» αναφέρει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε ερώτησή του προς τον...
Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. 
Ο κ. Χαρακόπουλος στην ερώτησή του τονίζει ότι οι διωγμοί που υφίστανται στις ημέρες μας οι Χριστιανοί του Ιράκ και της Συρίας αποτελούν τη συνέχεια της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής από το Οθωμανική κράτος και την κεμαλική Τουρκία πριν από έναν αιώνα.
Στην ερώτησή του ο πρώην υπουργός σημειώνει τα εξής:
«Ο χριστιανικός πληθυσμός στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής στη Συρία και κυρίως στο Ιράκ υπόκειται τα τελευταία χρόνια σε απηνείς διωγμούς εκ μέρους φανατικών ισλαμιστών. Η κατάσταση αυτή έχει καταστεί πλέον αφόρητη και λαμβάνει διαστάσεις πραγματικής γενοκτονίας, μετά την εγκαθίδρυση του Ισλαμικού Χαλιφάτου, δημιούργημα ενός πολυεθνικού στρατού «τζιχαντιστών».
Στο έλεος αιμοσταγών δολοφόνων, που δυστυχώς έχουν τύχει και εξωτερικής στήριξης για κοντόθωρα γεωπολιτικά συμφέροντα, χιλιάδες οικογένειες των εναπομεινάντων Χριστιανών, αλλά και μέλη άλλων θρησκευτικών ομάδων και μειονοτήτων όπως οι Γιεζίντι, Κούρδοι, Σιίτες αλλά και Σουνίτες, σπεύδουν να διασωθούν, αναζητώντας καταφύγιο προστασίας. 
Στην περίπτωση που το έγκλημα που λαμβάνει χώρα στη περιοχή της Μεσοποταμίας ολοκληρωθεί αυτό θα σημάνει το τέλος της χριστιανικής παρουσίας σε μια περιοχή που αποτελούσε μια από τις κοιτίδες της χριστιανικής θρησκείας. Στην πραγματικότητα πρόκειται για τη συνέχεια της εξολόθρευσης των Χριστιανών, κάθε εθνικής προέλευσης, που ξεκίνησε με τις Γενοκτονίες Αρμενίων, Ποντίων και Μικρασιατών Ελλήνων και Ασσυρίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και την κεμαλική Τουρκία, πριν από έναν αιώνα. 
Το δράμα των χριστιανικών πληθυσμών έχει προκαλέσει αυτή τη στιγμή πρωτοβουλίες για παροχή βοήθειας εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας, όπως για παράδειγμα της Γαλλίας που βρίσκεται εν εξελίξει. 
Η Ελλάδα, η οποία έχει ιδιαίτερο ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο και απολαμβάνει μεγάλης συμπάθειας από τους λαούς της Μέσης Ανατολής, και πρωτίστως τους Χριστιανούς -όχι μόνον τους Ορθοδόξους αλλά και από μέλη των λεγομένων μη Χαλκηδόνιων Εκκλησιών- έχει υποχρέωση στο μέτρο ασφαλώς των δυνατοτήτων της, να δώσει το δικό της στίγμα στην αρωγή που παρέχεται από τη διεθνή κοινότητα στους Χριστιανούς αλλά και σε όλους τους διωκόμενους. Ήδη η εκπεφρασμένη πρόθεσή σας για προσφορά βοηθείας στην περιοχή της Γάζας, μετά την επίτευξη της εκεχειρίας, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση». 
Κατόπιν τούτων ο κ. Χαρακόπουλος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό σε ποιες ενέργειες έχει προβεί το Υπουργείο Εξωτερικών ώστε να παράσχει κάποιου είδους βοήθεια στον χριστιανικό πληθυσμό της Μέσης Ανατολής, κυρίως Ιράκ και Συρία, αλλά και σε μέλη εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων, που αντιμετωπίζουν την απειλή της Γενοκτονίας.


Επίσης εάν έχει έλθει σε επαφή το υπουργείο Εξωτερικών με τα αντίστοιχα χωρών που έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες παροχής βοήθειας στους Χριστιανούς και στους διωκόμενους από τους φανατικούς ισλαμιστές της Μέσης Ανατολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου