Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στους Μητροπολίτες της Θράκης (ΦΩΤΟ)

Συνάντηση με τους Μητροπολίτες της Θράκης, Ξάνθης Παντελεήμονα, Διδυμοτείχου,Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνό, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο και Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονα είχαν το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο υφυπουργός Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο της Ξάνθης, συμμετείχαν ο...
Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσών Μάρκος, ο οποίος βρίσκεται στην Ξάνθη για την εορτή του πολιούχου της, Τιμίου Προδρόμου, και οι γενικοί γραμματείς Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής, Δια Βίου Μάθησης, Δημήτρης Τσιρώνης, Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρήστος Βασιλάκος, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Σωτήρης Γκλαβάς, ο διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Παναγιώτης Μανούρης και ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Σάββας Μελισσόπουλος.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η πολυδιάστατη προσφορά και το πολυεπίπεδο έργο της Εκκλησίας στην Θράκη. «Η Θράκη είναι πρότυπο ειρηνικής συμβίωσης ανθρώπων με διαφορετικές θρησκείες και πολιτισμούς», είπε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων.
«Η Εκκλησία και η Πολιτεία πορεύονται μαζί και συνεργάζονται για το καλό όλων. Το έργο και η προσφορά των σεβασμιότατων μητροπολιτών είναι ανεκτίμητο, στηρίζει την συνοχή της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και τη διεθνή εικόνα της χώρας», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.
Ακολούθως ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων συνόδευσε τον υπουργό Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδο μέχρι τον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό. Άγημα του Στρατού Ξηράς απέδωσε τιμές στον Ποιμενάρχη της Ξάνθης και στον υπουργό Παιδείας. Ο κ.Λοβέρδος, ο κ.Δερμετζόπουλος και τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων συμμετείχαν στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό του Πολιούχου της Ξάνθης, Τιμίου Προδρόμου και στην λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου