Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι το θησαυροφυλάκιο του Γένους


Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν, υπόγεια και πάντοτε άδοξα, να μειώσουν και να πλήξουν το Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας, η Αγία Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, το μαρτυρικό Φανάρι, εξακολουθεί να παραμένει και θα παραμένει ο άσβεστος Φάρος της Ρωμιοσύνης. 

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, είναι το θησαυροφυλάκιο της Ρωμιοσύνης, φυλάσσει τα ζώπυρα του Γένους, διατηρεί και μεταφέρει στο σήμερα την ζωή και την Ιστορία 17, και πλέον, αιώνων ζωής και διαρκούς μαρτυρίας.

Για τον λόγο αυτό προκάλεσε αίσθηση και θετικότατα σχόλια, η γεμάτη

με παρρησία ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλου στην λαμπρή εκδήλωση των οφικιαλίων του Οικουμενικού Θρόνου που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Και είναι χαρακτηριστικό το απόσπασμα της ομιλίας, που αποτυπώνει και συμπυκνώνει, αυτή τη ιστορική αλήθεια:

«Το Οικουμενικό Πατριαρχεί είναι το θησαυροφυλάκιο που διαφυλάσσει όλη την Ρωμέϊκη ζωή και ψυχή, τις παραδόσεις, τα ήθη, και κατάφερε σε χρόνους σκοτεινούς, μέσα από τρικυμίες και φοβερές καταιγίδες να διατηρήσει άσβεστο το πυρ της Ορθοδόξου πίστεως και των εθνικών παραδόσεων, και ως στήλη φωτεινή να οδηγεί λαούς και φυλές, πάντα ορθόδοξον χριστιανόν στην πνευματική ζωή και την εν Χριστώ ελευθερία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου