Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Μέτρα στους Ναούς για τα Χριστούγεννα-Ο Μητσοτάκης θα πάει στη συνεδρίαση της ΔΙΣ;


Μετά από συνεννόηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί  σύμφωνα με πληροφορίες στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το θέμα της πανδημίας ενόψει Χριστουγέννων, αλλά και η πορεία των εμβολιασμών.

Ο πρωθυπουργός θα συζητήσει επίσης με τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το πώς θα λειτουργήσουν οι ναοί και εν όψει των Χριστουγέννων.

Θα γίνει χαμός

Για ακόμη μία φορά, ο "νταλκάς" είναι η Εκκλησία και οι ακολουθίες στους Ναούς. Και πριν  γίνει η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) με την παρουσία Μητσοτάκη, οι δημοσιογραφικές μας εκτιμήσεις λένε ότι

δεν πρέπει να αναμένεται κάτι καλό... και ότι (ειδικά για τους Ναούς και την ελεύθερη άσκηση της Λατρείας που αποτελεί συστατικό στοιχείο της Χριστιανικής Ορθόδοξης Παράδοσης), οι περιορισμοί θα πρέπει να θεωρούνται εκ των προτέρων δεδομένοι.

  • Η κυβέρνηση και ειδικά ο σημερινός πρωθυπουργός δεν έχει δείξει να συγκινείται από τις αντιδράσεις ιεραρχών, κληρικών και πιστών στην επιβολή περιοριστικών μέτρων στους ναούς. Αυτό έχει δείξει το παρελθόν. Επιβλήθηκαν  και μέτρα τα οποία έδειξαν την κατεύθυνση, την στοχοποίηση και τον παραλογισμό στην υπερβολή!...
  • Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρίσκεται στον "δικό του"...αστερισμό και έχει δείξει ότι αποδέχεται τα περιοριστικά μέτρα χωρίς ουσιαστικό αντίλογο, ακόμη κι αν προκαλείται οργή και αγανάκτηση εκ μέρους των πιστών, όπως για παράδειγμα η τρίωρη μεταφορά της Ακολουθίας της Ανάστασης (από τις 12 τα μεσάνυκτα στις 9 το βράδυ), χωρίς να ανοίξει ρουθούνι...
  • Παρά την πολλαπλώς εκφρασθείσα δημόσια στήριξη της εκστρατείας των εμβολιασμών, τις εγκυκλίους και τις δημόσιες δηλώσεις στήριξης του έργου της Πολιτείας στην κατεύθυνση αυτή, το μόνο που επιτεύχθηκε είναι να διχαστούν οι πιστοί και να μεταφερθεί το βάρος στους κληρικούς, οι οποίοι καλούνται (με άδειους ή μισοάδειους ναούς) να καταβάλλουν-ούτως ή άλλως-στους μητροπολιτικούς κορβανάδες τις λεγόμενες τριμηνίες!...
  • Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι λεγόμενοι "λοιμωξιολόγοι" (αυτοί που δεν βλέπουν τί γίνεται, για παράδειγμα στα Μέσα Μεταφοράς, στους συνωστισμούς των εκδηλώσεων και διαδηλώσεων...), κάτι έχουν σκεφτεί να εισηγηθούν για τις εκκλησιές και τα μοναστήρια, αφού ορισμένοι εξ αυτών έχουν κατ΄επανάληψη υπερβεί τα εσκαμμένα αγγίζοντας ακόμη και το θέμα της Θείας Κοινωνίας.
Ένα είναι σίγουρο. Η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Σύνοδο με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Ιερώνυμου, δεν προοιωνίζεται κάτι εξαιρετικό για τη λειτουργική ζωή. Εκτός κι αν επισκεφθεί το Συνοδικό Μέγαρο της Μονής Πετράκη για να τον κεράσει ο Αρχιεπίσκοπος μελομακάρονα και κουραμπιέδες με άχνη ζάχαρη!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου